Lab15 breidt uit! 

1. Kraanbestuurder & houtskeletbouw
https://werkgevers.vdab.be/vac/werkgever/mijnjobs.do?execution=e12s2

2. Inblazer cellulose & houtskeletbouw
https://werkgevers.vdab.be/vac/werkgever/mijnjobs.do?execution=e12s3

3. Vacature Calculator - stockbeheerder
https://www.vdab.be/jobs/vacatures/56168262?p=1&sinds=9000&trefwoord=Lab15

4. Lab15 zoekt regelmatig nieuwe arbeiders houtskeletbouw om onze ploeg te versterken. Opleiding en/of ervaring met timmerwerken, alsook ervaring met energiezuinig bouwen zijn een pluspunt.

Vrije sollicitaties zijn steeds welkom :
Lab15 cvba
tav Liesbeth Janssens
info@lab15.be

 

 

Waar: Frans Van Cauwelaartlaan, Sint- Niklaas
Wanneer: zondag 7 mei, 10u-17u

https://www.openwervendag.be/nl/werven/46-uniek-woonconcept-cohousing-waasland

Het project
Een uitzonderlijk project in de nieuwe Clementwijk te Sint-Niklaas. 22 Bouwheren / gezinnen ontwikkelden samen  in eigen beheer deze  site. Het proces resulteerde in een bouwproject in gemengde bouwwijze:  een dragende kern in massiefbouw (beton en metselwerk) met een geïsoleerde buitenschil in houtskelet. Met deze combinatie willen architecten Blaf en Denc!-Studio het beste van twee werelden te verenigen op het vlak van isolatiegraad, thermische inertie, bouwtempo, luchtdichtheid, akoestisch comfort, brandveiligheid, bouw-ecologie, betaalbaarheid…   Op de open wervendag verneem je meer over dat alles tijdens een rondleiding of in direct gesprek met de aannemers. Er wordt gebouwd in drie bouwvolumes  : een groep van 22 appartementen, een blok van vier rijwoningen en één gezamenlijk paviljoen. Zowel de appartementen als de woningen worden gebouwd volgens de passiefhuisstandaard.

Insteek lab15
De buitenschil wordt opgetrokken in houtskelet.   Houtskeletbouw is een CO2-neutrale bouwwijze die er in slaagt een zeer goede isolatiegraad en luchtdichtheid te combineren met een stevig bouwtempo.  De  geprefabriceerde houtskeletelementen van zo’n 3 op 12 meter worden kort na montage voorzien van kwalitatieve passieframen en –deuren. De houten gevelbekleding in FSC-gelabelde lariks geeft de drie robuuste volumes een warme en natuurlijke uitstraling.  Zelfs de toeganspasserelles naar de appartementen zal in dit project in een paal-en balkstructuur in massief hout en betonnen platen voorzien worden

 

In het voorjaar- en zomerplanning van 2017 bouwen we de houtstructuur van Cohousing Waasland.
Het gaat om geïsoleerde houtskeletwanden voor 18 passieve (!) appartementen, 4 woningen en een gemeenschappelijk paviljoen. De gevelbekleding voorzien we in lariks planken. Voor de appartementen komt een houten paal- en balk voorzetstructuur met trappenhal en terrassen. Denc!-studio, Blaf architecten en SEC bvba zijn de (ingenieur-) architecten, G-build de ruwbouw-betonaannemer en Interproject het buitenschrijnwerk.

 

Je kan vanaf nu inschrijven voor de Ecobouwers opendeur. Twaalf Lab15 projecten doen mee en zijn te bezichtigen. Welkom!

1. Passieve woning in Laarne: Link

2. Ver-nieuwbouw project in Berlare: Link

3. Knappe verbouwing van Gentse stadswoning: Link

4. Strobalenhuis in Gent: Link

5. Laag energie woning in Haaltert: Link

6. Cohousing project in een vierkantshoeve in Zingem: Link

7. Paal en balk structuur in Vlaams Brabant: Link

8. Nulenergiewoning in Ternat: Link

9. Laag-energiewoning Destelbergen: Link

10. Woonproject van 3 woningen (1 te bezoeken) in Gent: Link

11. Cohousing project Oostakker, gemeenschappelijk Paviljoen: Link

12. Passief huis met CLT tussenvloeren in Lennik: Link