Gewenste opleiding, technische vaardigheden en ervaring
• Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, professioneel bachelor houttechnologie, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of gelijkaardig zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Wie gemotiveerd is, relevante ervaring heeft in de sector en ambitieus is kan ook met andere achtergrondopleiding in aanmerking komen.

• Je kan vlot werken met CAD tekenpakketten en je hebt een goede kennis van MS Excel.  Je bent gemotiveerd en bekwaam om op korte termijn een houtbouw specifiek pakket (SEMA-soft) aan te leren.


• Werkervaring in de bouw is gewenst, ervaring met hout(-skelet)bouw is een grote troef.
Je spreekt en schrijft goed Nederlands en beheerst voldoende Frans om ondersteuning te vragen en te krijgen van een Franstalige helpdesk.

Persoonlijke vaardigheden
• Je bent zeer pro-actief ingesteld, alert en kritisch. Je ‘scant’ plannen en instructies op mogelijke problemen en moeilijkheden. Je bedenkt graag praktische oplossingen.
• Je hebt een zeer goed planinzicht en oog voor detail.
• Je gaat gestructureerd te werk en je kan goed zelfstandig werken. Je houdt vragen en bemerkingen bij die opduiken tijdens het tekenwerk. Je organiseert inkomende informatie, je bewaakt deadlines.
• Je bent communicatief. Jouw werkvoorbereiding is uiteindelijk het laten samenvloeien en doorstromen van informatie van architect, ingenieur, opmeting, bedrijfsinterne kennis, ploegbazen, architect, ingenieur.
• Je bent geboeid door energiezuinig bouwen en ecologisch bouwen.

Jobinhoud
Je staat in voor de opmaak van productietekeningen van houtskeletconstructies, vertrekkend van de plannen van de architect. Je werkt daarvoor in SEMA-soft en beperkt in Bricscad. Je bent verantwoordelijk voor een kwalitatieve en volledige werkvoorbereiding, die een efficient werfverloop mogelijk moet maken.
Je tekent uitvoeringsdetails uit in 2D, en de constructie in 3D. je genereert vanuit het 3D model werkplannen en bestellijsten, en je finaliseert de werkvoorbereiding met een hardcopy werfdossier. Je plaatst ook de bestellingen van de materialen uit het 3D model.
Tijdens en na het tekenproces communiceer je actief met medewerkers, ploegbazen, calculator, zaakvoerder, klant, ingenieur, architect en leveranciers. Je vraagt ontbrekende informatie op, je wijst om moeilijkheden of prijsconsequenties,

Bij de opstart van de werf verzorg je een briefing voor onze medewerkers. Je begeleidt onze ploegbazen tijdens de werf, door plannen en uitvoeringswijze stap per stap te overlopen. Je staat open voor feedback van de mensen op werf.


Jobaanbod
Een contract van onbepaalde duur waarin je zowel de vrijheid als de begeleiding krijgt om je verder te ontwikkelen.
Opleidingen
Een fijne sfeer
Een competitief loon
Procedure
Start van de job rond 1 juni

Stuur je motivatiebrief en CV naar info@lab15.be, ter attentie van Pieter Jan Janssens.  Weerhouden kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek. Eventueel wordt er een beknopte schriftelijke proef georganiseerd.

 

Lab15 is een aannemingsbedrijf dat zich toelegt op de houtskeletbouw van passiefhuizen en verbouwingen tot zeer energiezuinige woningen. Wij zoeken een arbeider houtskeletbouw om ons ploeg te versterken. Het gaat om buitenwerk en atelierwerk. Werken op hoogte komt veel voor. Vervoer naar de werf vertrekt aan onze atelier in Gent. Hier kan je bekijken welke projecten we zoal gebouwd hebben.

-Opleiding en/of ervaring met timmerwerken, alsook ervaring met energiezuinig bouwen zijn een pluspunt.

-Zelfstandig en kwalitatief kunnen werken en sterk gemotiveerd zijn vinden we belangrijk.

-We bieden een contract van onbepaalde duur aan volgens barema PC124 van de bouwsector en volgens ervaring,
eventueel te starten met een IBO contract.

Start van de job:  +/-  22 april 2019

Interesse? Stuur je CV graag door naar:

Lab15 cvba
tav Liesbeth Janssens
www.lab15.be
Nieuwevaart 118 A/007
9000 Gent
T 09/2335168

info@lab15.be

 

 

Vandaag start Sign for my Future: het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer sluiten meer dan 100 bedrijfsleiders – waaronder reeds 37 Pixii-leden – meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de hele Belgische media en vele burgers de rangen. Pixii is het vroegere Passiefhuis Platform, waar Lab15 lid van is.
Teken hier onze campagne!

   

 

Cohousing blijkt een interessante woonformule geworden. Daarbij wordt vaak voor minstens een gedeelte houtskelet gekozen. Sinds 2016 was Lab15 partner in vijf cohousing projecten, dikwijls in samenwerking met een hoofdaannemer. Ook gelijkaardige samenwerkingen van bouwheren/dames zij in opmars. Dat merken we goed aan de projecten die we uitvoeren. Als inmiddels ervaringsdeskundigen kunnen we de bouwgroepen met raad en daad bijstaan. Een overeenkomst met een maatschap, een vorderingsstaat aan een 20-tal gezinnen correct en in een efficiënt tijdsbestek overmaken, vragen naar gedeeltelijke zelfbouw opnemen,...: we kunnen je cohousing project hier degelijk in begeleiden.

Cohousing projecten waaraan we meewerkten:
*Kerselaar: gemeenschappelijk paviljoen in houtskelet (2016)
*Ter Beemt: eigen unit in houtskelet en CLT (2016)
*Cohousing Waasland: houtconstructie 22 passieve woningen (2017)
*Villa Vinderhoute: algemene aanneming 2 passieve woningen (2018)
*Eikenberg: gemeenschappelijk paviljoen in houtskelet (start 2019)