Lab15 cvba is een aannemer van energiezuinige houtskeletbouwwoningen.
Lab15 voert zowel projecten uit die volledig door eigen medewerkers uitgevoerd worden (houtskeletbouw) als algemene aannemingen, waarbij we beroep doen op onderaannemers.

Gewenste opleiding, vaardigheden, ervaring, attitude
- Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of gelijkaardig zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Wie gemotiveerd is, relevante ervaring heeft in de sector en ambitieus is kan ook met andere achtergrondopleiding in aanmerking komen.
- Je bent gefascineerd door energiezuinig bouwen en ecologisch bouwen. Je bent open van geest. Je wil bovenal bouwen met een meerwaarde. Die meerwaarde ligt bij Lab15 in de eerste plaats op het vlak van passief, energieneutraal of zeer ecologisch bouwen, maar kan ook wel eens over projecten gaan met uitdaging op het vlak van architectuur of ‘bijzonder’ bouwprogramma.
- Je bent alert en kritisch ingesteld. Je ‘scant’ plannen en instructies op mogelijke problemen. Je denkt proactief na over alle aspecten van de uitvoering.  Je kan zelfstandig werken, maar je geeft ook aandacht aan voldoende interne communicatie. Je staat open voor kritiek op de voorbereidingen waaraan je zelf gewerkt hebt. Je hebt technisch inzicht en bent analytisch ingesteld. Je hebt een positieve houding, je tracht minpunten en gebreken constructief aan te pakken.
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Je beheerst liefst een woordje Frans en Engels. Enig begrip van het Duits is mooi meegenomen.

Jobinhoud:
Werkvoorbereiding en projectopvolging
Voor de aan jou toegewezen projecten in uitvoeringsfase:
- Je stelt een projectplanning op , en je overlegt hierover met de interne planningsverantwoordelijke en verschillende onderaannemers. Je stuurt deze planning bij en volgt ze op doorheen de volledige bouw. Je communiceert hierover met de klant.
- Je stelt het uitvoeringsdossier samen, vertrekkende van bestaande formats. Je loopt checklists voor uitvoering af, en je communiceert met bouwheren, architecten en onderaannemers om de nodige gegevens te verzamelen. Je  organiseert de goede doorstroming en centralisatie van informatie, zowel op papier als digitaal.
- Je inventariseert pijnpunten en analyseert de plannen. Je gaat op zoek naar ontbrekende informatie, moeilijkheden of complexiteiten in de plannnen. Je doet hiervoor in sterke mate beroep op je collega’s, maar ook op onderaannemers, die je actief engageert om het project waarvoor je verantwoordelijk bent in verschillende fases te screenen. Je bent pro-actief in het opvolgen van onderaannemers en leveranciers; met aandacht voor planning, uitvoeringsdetails, opvolging van afspraken en prijsinformatie.
- Je tekent zelf uitvoeringsdetails uit in 2D. Je ziet het 3D-model van de houtskeletbouw, uitgetekend door onze tekenaar, na. (Naarmate interesse en vaardigheden teken  je eventueel zelf constructies uit in 3D). Lab15 maakt gebruik van het tekenpakket Sema-Soft.
- Je woont werfvergaderingen bij en stelt beknopt verslag daarvan op. Je geeft en vraagt zelfstandig feedback binnen Lab15.
- Je geeft de nodige gevolgen aan planwijzigingen en bijsturingen in uitvoeringsfase, zowel in opdrachten aan onderaannemers als in werk- en productietekeningen, dan in externe communicatie, offertes en vorderingsstaten.
- Je bewaakt het budget van de projecten die je opvolgt, communiceert hierover met het team en stuurt bij waar nodig. Van elk project maakt je een nacalculatie.
- Je brieft de eigen ploegbazen omtrent de uit te voeren werken, uitvoeringdetails en aandachtspunten.

Jobaanbod
Een job waarin je zowel de vrijheid als de begeleiding krijgt om je verder te ontwikkelen.
Een fijne sfeer
Een competitief loon

Procedure
Stuur je motivatiebrief en CV naar info@lab15.be, ter attentie van Liesbeth Janssens.  Weerhouden kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek. Eventueel wordt er een beknopte schriftelijke proef georganiseerd.

 

Vandaag start Sign for my Future: het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer sluiten meer dan 100 bedrijfsleiders – waaronder reeds 37 Pixii-leden – meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de hele Belgische media en vele burgers de rangen. Pixii is het vroegere Passiefhuis Platform, waar Lab15 lid van is.
Teken hier onze campagne!

   

 

Cohousing blijkt een interessante woonformule geworden. Daarbij wordt vaak voor minstens een gedeelte houtskelet gekozen. Sinds 2016 was Lab15 partner in vijf cohousing projecten, dikwijls in samenwerking met een hoofdaannemer. Ook gelijkaardige samenwerkingen van bouwheren/dames zij in opmars. Dat merken we goed aan de projecten die we uitvoeren. Als inmiddels ervaringsdeskundigen kunnen we de bouwgroepen met raad en daad bijstaan. Een overeenkomst met een maatschap, een vorderingsstaat aan een 20-tal gezinnen correct en in een efficiënt tijdsbestek overmaken, vragen naar gedeeltelijke zelfbouw opnemen,...: we kunnen je cohousing project hier degelijk in begeleiden.

Cohousing projecten waaraan we meewerkten:
*Kerselaar: gemeenschappelijk paviljoen in houtskelet (2016)
*Ter Beemt: eigen unit in houtskelet en CLT (2016)
*Cohousing Waasland: houtconstructie 22 passieve woningen (2017)
*Villa Vinderhoute: algemene aanneming 2 passieve woningen (2018)
*Eikenberg: gemeenschappelijk paviljoen in houtskelet (start 2019) 

 

 

Wil je graag een houtskeletwoning bezoeken? Het kan tussen 10 en 18 november tijdens Ecobouwers. Inschrijven kan via www.ecobouwers.be met behulp van van onderstaande projectcodes.

1. 10nov18 in Merelbeke OV9820/16: Totaalrenovatie van oude medische groepspraktijk
2. 10nov18 in Heusden OV9070/05: Houtskeletbouw in opbouw 
3. 10nov18 in Middelkerke WV8430/01: Passiefwoning
4. 10en 18 nov18 in Loppem WV8210/07: Passiefwoning in opbouw
5. 10, 11, 17 en 18nov18 in Temse OV 9250/02: Architectuur met duurzame materialen
6. 11nov18 in Zingem OV9750/03: Renovatie vierkantshoeve
7. 11nov18 in Mariakerke OV9030/03: Stro en leem maken gezellig nest
8. 17nov18 in Gent OV9000/31: Knappe stadswoning
9. 17nov18 in Weert AN2880/08: Bio-ecologische woning
10. 17nov18 in Vinderhoute OV9921/03: Tweewoonst in Cohousing
11. 17nov18 in Waasmunster OV9250/01: Houtskelet passiefbouw met ecologische materialen
12. 17nov18 in Destelbergen OV9070/04: Lage energiewoning 
13. 17nov18 in Oostakker OV9041/03: Paviljoen in Cohousing project
14. 17 en 18 nov18 in Oostakker OV9041/04: Oude villa opgewaardeerd
15. 18nov18 in Gentbrugge OV9050/19: Oud magazijn wordt duurzame woonst
16. 18nov18 in Sint-Niklaas OV9100/10: Cohousing project van 22 passiefwoningen
17. 18nov18 in Gent OV9000/26: Rijwoning met ruimte en lichtgevoel