Vacature Projectleider


Lab15 cvba is een aannemer van energiezuinige houtskeletbouwwoningen.
Lab15 voert zowel projecten uit die volledig door eigen medewerkers uitgevoerd worden (houtskeletbouw) als algemene aannemingen, waarbij we beroep doen op onderaannemers.

Gewenste opleiding, vaardigheden, ervaring, attitude
- Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of gelijkaardig zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Wie gemotiveerd is, relevante ervaring heeft in de sector en ambitieus is kan ook met andere achtergrondopleiding in aanmerking komen.
- Je bent gefascineerd door energiezuinig bouwen en ecologisch bouwen. Je bent open van geest. Je wil bovenal bouwen met een meerwaarde. Die meerwaarde ligt bij Lab15 in de eerste plaats op het vlak van passief, energieneutraal of zeer ecologisch bouwen, maar kan ook wel eens over projecten gaan met uitdaging op het vlak van architectuur of ‘bijzonder’ bouwprogramma.
- Je bent alert en kritisch ingesteld. Je ‘scant’ plannen en instructies op mogelijke problemen. Je denkt proactief na over alle aspecten van de uitvoering.  Je kan zelfstandig werken, maar je geeft ook aandacht aan voldoende interne communicatie. Je staat open voor kritiek op de voorbereidingen waaraan je zelf gewerkt hebt. Je hebt technisch inzicht en bent analytisch ingesteld. Je hebt een positieve houding, je tracht minpunten en gebreken constructief aan te pakken.
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Je beheerst liefst een woordje Frans en Engels. Enig begrip van het Duits is mooi meegenomen.

Jobinhoud:
Werkvoorbereiding en projectopvolging
Voor de aan jou toegewezen projecten in uitvoeringsfase:
- Je stelt een projectplanning op , en je overlegt hierover met de interne planningsverantwoordelijke en verschillende onderaannemers. Je stuurt deze planning bij en volgt ze op doorheen de volledige bouw. Je communiceert hierover met de klant.
- Je stelt het uitvoeringsdossier samen, vertrekkende van bestaande formats. Je loopt checklists voor uitvoering af, en je communiceert met bouwheren, architecten en onderaannemers om de nodige gegevens te verzamelen. Je  organiseert de goede doorstroming en centralisatie van informatie, zowel op papier als digitaal.
- Je inventariseert pijnpunten en analyseert de plannen. Je gaat op zoek naar ontbrekende informatie, moeilijkheden of complexiteiten in de plannnen. Je doet hiervoor in sterke mate beroep op je collega’s, maar ook op onderaannemers, die je actief engageert om het project waarvoor je verantwoordelijk bent in verschillende fases te screenen. Je bent pro-actief in het opvolgen van onderaannemers en leveranciers; met aandacht voor planning, uitvoeringsdetails, opvolging van afspraken en prijsinformatie.
- Je tekent zelf uitvoeringsdetails uit in 2D. Je ziet het 3D-model van de houtskeletbouw, uitgetekend door onze tekenaar, na. (Naarmate interesse en vaardigheden teken  je eventueel zelf constructies uit in 3D). Lab15 maakt gebruik van het tekenpakket Sema-Soft.
- Je woont werfvergaderingen bij en stelt beknopt verslag daarvan op. Je geeft en vraagt zelfstandig feedback binnen Lab15.
- Je geeft de nodige gevolgen aan planwijzigingen en bijsturingen in uitvoeringsfase, zowel in opdrachten aan onderaannemers als in werk- en productietekeningen, dan in externe communicatie, offertes en vorderingsstaten.
- Je bewaakt het budget van de projecten die je opvolgt, communiceert hierover met het team en stuurt bij waar nodig. Van elk project maakt je een nacalculatie.
- Je brieft de eigen ploegbazen omtrent de uit te voeren werken, uitvoeringdetails en aandachtspunten.

Jobaanbod
Een job waarin je zowel de vrijheid als de begeleiding krijgt om je verder te ontwikkelen.
Een fijne sfeer
Een competitief loon

Procedure
Stuur je motivatiebrief en CV naar info@lab15.be, ter attentie van Liesbeth Janssens.  Weerhouden kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek. Eventueel wordt er een beknopte schriftelijke proef georganiseerd.