Vacature Tekenaar en Werfleiding (intern)

Gewenste opleiding, technische vaardigheden en ervaring
• Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, professioneel bachelor houttechnologie, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of gelijkaardig zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Wie gemotiveerd is, relevante ervaring heeft in de sector en ambitieus is kan ook met andere achtergrondopleiding in aanmerking komen.

• Je kan vlot werken met CAD tekenpakketten en je hebt een goede kennis van MS Excel.  Je bent gemotiveerd en bekwaam om op korte termijn een houtbouw specifiek pakket (SEMA-soft) aan te leren.


• Werkervaring in de bouw is gewenst, ervaring met hout(-skelet)bouw is een grote troef.
Je spreekt en schrijft goed Nederlands en beheerst voldoende Frans om ondersteuning te vragen en te krijgen van een Franstalige helpdesk.

Persoonlijke vaardigheden
• Je bent zeer pro-actief ingesteld, alert en kritisch. Je ‘scant’ plannen en instructies op mogelijke problemen en moeilijkheden. Je bedenkt graag praktische oplossingen.
• Je hebt een zeer goed planinzicht en oog voor detail.
• Je gaat gestructureerd te werk en je kan goed zelfstandig werken. Je houdt vragen en bemerkingen bij die opduiken tijdens het tekenwerk. Je organiseert inkomende informatie, je bewaakt deadlines.
• Je bent communicatief. Jouw werkvoorbereiding is uiteindelijk het laten samenvloeien en doorstromen van informatie van architect, ingenieur, opmeting, bedrijfsinterne kennis, ploegbazen, architect, ingenieur.
• Je bent geboeid door energiezuinig bouwen en ecologisch bouwen.

Jobinhoud
Je staat in voor de opmaak van productietekeningen van houtskeletconstructies, vertrekkend van de plannen van de architect. Je werkt daarvoor in SEMA-soft en beperkt in Bricscad. Je bent verantwoordelijk voor een kwalitatieve en volledige werkvoorbereiding, die een efficient werfverloop mogelijk moet maken.
Je tekent uitvoeringsdetails uit in 2D, en de constructie in 3D. je genereert vanuit het 3D model werkplannen en bestellijsten, en je finaliseert de werkvoorbereiding met een hardcopy werfdossier. Je plaatst ook de bestellingen van de materialen uit het 3D model.
Tijdens en na het tekenproces communiceer je actief met medewerkers, ploegbazen, calculator, zaakvoerder, klant, ingenieur, architect en leveranciers. Je vraagt ontbrekende informatie op, je wijst om moeilijkheden of prijsconsequenties,

Bij de opstart van de werf verzorg je een briefing voor onze medewerkers. Je begeleidt onze ploegbazen tijdens de werf, door plannen en uitvoeringswijze stap per stap te overlopen. Je staat open voor feedback van de mensen op werf.


Jobaanbod
Een contract van onbepaalde duur waarin je zowel de vrijheid als de begeleiding krijgt om je verder te ontwikkelen.
Opleidingen
Een fijne sfeer
Een competitief loon
Procedure
Start van de job rond 1 juni

Stuur je motivatiebrief en CV naar info@lab15.be, ter attentie van Pieter Jan Janssens.  Weerhouden kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek. Eventueel wordt er een beknopte schriftelijke proef georganiseerd.