Vacature: Projectleider in houtbouwbedrijf

Lab15 cvba is een bedrijf in Gent met gedreven medewerkers met een hart voor houtbouw en voor ecologisch bouwen. We zijn aannemer van energiezuinige houtskeletwoningen.

We voeren de houtstructuur met eigen medewerkers uit, met houtskelet-elementen die geprefabriceerd worden in onze nieuwe atelier op een bedrijventerrein aan de Wiedauwkaai in Gent. Als algemene aannemer doen we voor heel wat projecten ook beroep op heel wat onderaannemers.
Bij deze werken komt veel voorbereiding en opvolging kijken. Daarvoor hebben we een bureauteam van 6 enthousiaste medewerkers en zoeken we een nieuwe projectleider.

Gewenste opleiding, kennis en ervaring
Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of gelijkaardig zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Wie gemotiveerd is, relevante ervaring heeft in de sector en ambitieus is kan ook met andere achtergrondopleiding in aanmerking komen.
Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Je beheerst liefst een woordje Frans en Engels. (Enig begrip van het Duits is mooi meegenomen.)

Vaardigheden en attitude
Je bent geïnteresseerd in energiezuinig en ecologisch bouwen. Je wil kwalitatief hoogstaand werk afleveren. Je wil mee werk maken van een open, communicatieve, positieve werkrelatie met collega’s en klanten.
Je werkt pro-actief, je bent alert, sterk analytisch en kritisch ingesteld. Je ‘scant’ plannen en instructies op mogelijke problemen.  Je kan veelheid van informatie structureren en synthetiseren.
Je bent organisatorisch en communicatief sterk. Je laat je niet afschrikken wanneer je een minder prettige boodschap moet brengen.  Je hebt een positieve houding, je tracht minpunten en gebreken constructief aan te pakken.

Jobinhoud
Na gunning van een project ben je verantwoordelijk voor de volledige werfopvolging van begin tot einde.

Projectvoorbereiding
Je maakt een projectplanning op en stemt die af met de interne planningsverantwoordelijke. Vanuit de projectplanning geef je jouw input in de dagplanning. De dagplanning zelf maak jij niet op. Je ziet toe op het tijdig realiseren van de belangrijke milestones in de werkvoorbereiding, gebruik makend van bestaande formats. De opvolging van deze planning en milestones per project is jouw verantwoordelijkheid, waarvoor je voortdurend communiceert met anderen

In overleg met de calculator worden onderaannemers vastgelegd.
Je  organiseert de goede doorstroming en centralisatie van informatie, zowel op papier als digitaal. Je stelt het uitvoeringsdossier samen. Je loopt checklists voor uitvoering af, en je communiceert met bouwheer, architect, ingenieur en onderaannemers om de nodige gegevens te verzamelen.

Je overlegt met en rapporteert aan de zaakvoerder.

Opvolging tekenwerk en bestellingen
Voor elk project wordt een 3D model van de houtskelet uitgetekend door onze tekenaar. De tekenaar doet de bestellingen van constructiehout en volgt de prefab van de houtconstructie in de atelier op.

Je houdt toezicht op het buitensturen van de bestellingen in functie van planning. Je ontvangt een uitgewerkte werfdossier van de tekenaar en ziet toe op de uitvoering ervan op werf.

Werfopvolging
Je bent pro-actief in het opvolgen van onderaannemers; met aandacht voor planning, uitvoeringsdetails, opvolging van afspraken en prijsinformatie. Je bezorgt onderaannemers een uitvoeringsbundel bij (of voor) opstart werken met alle nodige informatie.

Je stelt een werfinrichtingsplan op en organiseert de werflogistiek (kraanwerk, transport toegankelijkheid en stellingen) in overleg met de ploegbaas. Je houdt toezicht op de goede uitvoering door onze eigen ploegen en onderaannemers.

Je woont de werfvergaderingen bij, houdt overzicht van to-do’s en je geeft en vraagt zelfstandig feedback binnen Lab15. Je geeft de nodige gevolgen aan planwijzigingen en bijsturingen in uitvoeringsfase, zowel in opdrachten aan onderaannemers als in werk- en productietekeningen, als in externe communicatie, offertes en vorderingsstaten.


Budgetopvolging
Je maakt vorderingsstaten op, communiceert omtrent meerwerken en verrekeningen, en je ziet de facturen van onderaannemers na.
Je bewaakt het budget van de projecten die je opvolgt, communiceert hierover met het team en stuurt bij waar nodig. Van elk project maakt je een nacalculatie.


Aanbod
In de beginfase werk je nauw samen met de zaakvoerder om de manier van werken, de specifieke uitvoeringswijzen en planningsaspecten van houtskeletbouw onder de knie te krijgen. De bedoeling is wel dat je snel doorgroeit naar zelfstandig projectleider.  Waar nodig voorzien we de nodige opleidingen en bijscholing.
Je werkt vanuit een mooie werkplek in ons nieuw kantoorgebouw. Lab15 hecht veel waarde aan een aangename positieve werksfeer.
Wij bieden een contract van onbepaalde duur, een competitief loon binnen PC200 van de bouw en een pakket aan extralegale voordelen.

Procedure
Stuur je motivatiebrief en CV naar info@lab15.be , ter attentie van Liesbeth Janssens. 
De job start van zodra mogelijk.
Weerhouden kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek.

 

Vacature kraanbestuurder & arbeider houtskeletbouw bij Lab15

Lab15 is een aannemingsbedrijf dat zich toelegt op de houtskeletbouw van passiefhuizen en verbouwingen tot zeer energiezuinige woningen. Wij zoeken een kraanbestuurder/timmerman.  Transport en montage van houtskelet-elementen is een belangrijk deel van de job. Daarnaast zal ook worden meegewerkt als arbeider houtskeletbouw om onze ploegen te versterken. Vervoer naar de werf vertrekt aan onze atelier in Gent.
-Interesse in energiezuinig bouwen en enige opleiding en/of ervaring met timmerwerken zijn een must
-Rijbewijs C is noodzakelijk voor deze job. Rijbewijs CE & vakbekwaamheid zijn een pluspunt.
Eventueel kan het rijbewijs nog behaald worden in het bedrijf.
-Zelfstandig en kwalitatief kunnen werken en sterk gemotiveerd zijn vinden we belangrijk.
-Je wordt vergoed volgens PC 124 van de bouwsector, mogelijks te starten met een IBO contract
Start van de job: 8 augustus 2023. Vroeger starten kan eventueel.
Interesse? Stuur je CV graag naar:
Lab15 cvba
tav Liesbeth Janssens
www.lab15.be
Logbooekstraat 10
9000 Gent
T 09/2335168
info@lab15.be

 

Bezoek een van onze 13 duurzame woning tijdens Ecobouwers!

1. 13 november: passief woning in Sint-Niklaas

2. 13 november: appartementsgebouw in CLT in Nazareth

3. 12 en 13 november: passief woning in Loppem

4. 12 en 13 november: houtskeletwoning in Temse

5. 12 november: prachtige woning, koffiebar en yoga studio in Gent

6. 12 november: cohousing project in Sint-Niklaas

7. 12 november: strobalenwoning in Mariakerke

8. 12 november: totaalrenovatie van een medische praktijk tot gezinswoning in Merelbeke

9. 11 en 12 november: paal -en balkstructuur, geïsoleerd met kalk-hennep in Heule

10. 11 november: duurzame woning in Merelbeke

11. 6 november: houtconstructie in vierkantshoeve in Zingem

12. 6 november: houtskeletwoning in Zottegem

13. 5 november: houtskeletwoning in Zomergem
 

 

Van 5 tot 13 november 2022 is er weer Ecobouwers opendeur. Met enige trots: 52 (!) woningen die Lab15 bouwde stelden in het verleden al hun deuren open voor andere (kandidaat) eco-bouwers. Daarmee zijn we ruim koploper. Snuister gerust eens tussen onze deelnemers.
Dankuwel, bouwheren, het is fantastisch dat jullie je ervaring delen met andere duurzame bouwers!
Als jij dit jaar graag nog meedoet met jouw woning: hier kan je inschrijven.

 

Vacature arbeider houtskeletbouw 
Lab15 is een aannemingsbedrijf dat zich toelegt op de houtskeletbouw van energiezuinige woningen en verbouwingen. Wij zoeken een arbeider houtskeletbouw om ons ploeg te versterken. Het gaat vooral om werk op werf. Op www.lab15.be kan je bekijken welke projecten we zoal gebouwd hebben.
-Opleiding en/of ervaring met timmerwerken, alsook ervaring met energiezuinig bouwen zijn een pluspunt.
-Zelfstandig en kwalitatief kunnen werken en sterk gemotiveerd zijn vinden we belangrijk.
-We bieden een contract van (on)bepaalde duur volgens barema PC124 van de bouwsector,
eventueel te starten met een IBO contract.
Start van de job:  te bespreken, zo snel mogelijk
Interesse? Stuur je CV graag door naar:
Lab15 cvba
tav Liesbeth Janssens
info@lab15.be