Werken bij Lab15

Vacature
(junior) Projectleider houtbouw

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van bouwprojecten. Lab15 bouwt woningen in energiezuinige en ecologische houtbouw. We gaan voor maatwerk en hoge kwaliteit.

Taken
- Je bereidt na toezegging van de offerte de uitvoering van het project voor. Je verzamelt alle informatie en je stemt af met de calculator, tekenaar en de zaakvoerder. Je analyseert plannen, offertes en bestekken. Je anticipeert op mogelijke problemen of hiaten in het dossier.

- Je stelt een uitvoeringsdossier samen voor onderaannemers. Je plaatst de bestellingen van de nodige materialen. Je ziet toe op het aanhouden van de projectplanning.

- Je organiseert samen met de tekenaar een briefing voor de ploegbaas. Je organiseert de werfinrichting. Je volgt de correcte en veilige uitvoering van de werven op. Je neemt deel aan de werfvergaderingen met bouwheer en architect.

- Je bereidt de vorderingstaten voor en je ziet de facturen van onderaannemers na.

- Je communiceert actief en open, je signaleert eventuele problemen. Je volgt het project op tot aan de oplevering

- Je wordt in deze taken bijgestaan door de zaakvoerder, met het oog op interne opleiding en mogelijkheid om door te groeien in het bedrijf.

Opleiding en vaardigheden
Assistent architect, professioneel bachelor bouwkunde, Industrieel ingenieur bouwkunde, architect of een gelijkaardig diploma zijn goede vooropleidingen voor deze functie. Werkervaring is geen noodzaak.
Voeling hebben met energiezuinig en ecologisch bouwen is een must.
Je bent sterk in geschreven en gesproken communicatie. Je gaat problemen niet uit de weg. Je kan open, assertief en begripvol communiceren
Je bent organisatorisch sterk. Je kan informatie structureren. Je kan overzicht behouden en prioriteiten stellen wanneer er veel tegelijk op je af komt.
Je bent ICT-vaardig, je kan goed overweg met Excel en je hebt een basis in een CAD programma.

Aanbod
Je volgt je projecten op in nauwe samenwerking met de zaakvoerder.
In de eerste maand krijg je een intensieve begeleiding en opleiding in de wereld van houtskeletbouw. We leren je ook werken in ons calculatiepakket en laten je kennismaken met de basics van ons tekenpakket. 
We bieden je ook de mogelijkheid in de beginfase af en toe mee te werken op werf om voeling te krijgen met de manier van werken en de materialen.
Gaandeweg bouw je voldoende kennis en ervaring op om autonoom te kunnen werken.
Je werkt vanuit een mooie werkplek in ons nieuw kantoorgebouw. Lab15 hecht veel waarde aan een aangename positieve werksfeer.
Wij bieden een contract van onbepaalde duur, een competitief loon en een pakket aan extralegale voordelen.

Contact
LAB 15, Logboekstraat 10 – 9000 Gent.
Schrijf aan Pieter Jan Janssens, info@lab15.be