De voordelen van houtskelet- en houtmassiefbouw

Lab15 bouwt zeer energiezuinige woningen in houtskelet- en houtmassiefbouw. Door te kiezen voor hout en ecologische isolatiematerialen bespaart u met een gemiddelde nieuwbouwwoning zo’n 10 ton aan CO2-emissies. Bovendien leent houtbouw zich uitstekend voor het bouwen van kostenefficiënte passief- en Bijna Energie Neutrale woningen. Onze naam verwijst naar de passiefhuisnorm voor nieuwe woningen met 15kWh/m2j energieverbruik.
 

Kwaliteitsvol wonen

Lab15 is sterk in maatwerk. Op basis van jouw wensen en architectuurplannen werken we constructieve 3D-plannen en details uit, met oog voor kwalitatieve en budgetvriendelijke oplossingen. Wanden en andere bouwelementen worden in onze eigen atelier in Gent geprefabriceerd, zodat de wind- en waterdichte ruwbouw in een zeer korte tijdspanne kan gerealiseerd worden, met een optimale kwaliteitsbewaking.
 

Energiezuinige woningen

Als algemeen aannemer kan Lab15 instaan voor de volledige realisatie van uw woning van grondwerken tot binnenafwerking. Ook een wind- en waterdichte houtskelet of gedeeltelijke zelfbouw zijn mogelijk. Lab15 bouwde sinds zn oprichting al 200 duurzame woningen.

In 2017 en 2018 bouwden we de houtconstructie van de 22 passieve woningen in Cohousing Waasland, in 2019 de houtconstructie in Cohousing Eikenberg (Brugge) en Padua (Genbrugge). Daarmee gaan we verder de weg als bouwpartner voor meergezinswoningen en cohousing projecten in houtskelet.
 

Aannemer in Gent

Drie vennoten en 17 medewerkers maken deel uit van Lab15, ze delen allemaal dezelfde passie en vullen elkaar perfect aan. Uit onze ervaring en expertise denken wij graag mee over de realisatie van jouw plan. Daarnaast kunnen wij rekenen op een uitgebreid netwerk aan onderaannemers, die net zoals ons streven naar meer energiezuinige woningen.

Lab15 bouwt zowel rechtstreeks voor particulieren als voor hoofdaannemers.

Ons bouwbedrijf is gelegen in Gent. We bouwden in 2019 onze eigen loods in Logboekstraat 10 in 9000 Gent.

Meer weten over de missie van Lab15? Lees hier verder.  

 


Benieuwd naar de stappen in uw (ver)bouwtraject?

Neem contact op en we spreken elkaar snel